Siko van Berkel

Specialisatie

Haarstylist Siko van Berkel draait al heel wat jaren mee in de top van de kapperswereld.
Zijn talent zit vooral in het ‘kijken’; de structuur en de vorm van het haar. Het gaat bij hem niet om de nieuwste techniek, maar om wat het haar nodig heeft.

Hij knipt op droog haar, zodat hij ‘meteen kan zien wat het haar doet’. Op deze manier creëert hij een natuurlijke look en valt het haar op zijn mooist. 

Loopbaan

Van Berkel begint op zijn vijftiende met knippen. In korte tijd ontwikkelt hij zich tot een expert in het kappersvak; naast knippen heeft hij heel veel kennis over kappersproducten.

Hij start op achttienjarige leeftijd bij het notoire Le Souk in Amsterdam. Op zijn negentiende is de haarstylist al assistent voor shows van Castelbajac, Lieve van Gorp en Ann Demeulemeester.
Tijdens zijn loopbaan ontvangt hij maar liefst drie Coiffure Awards.

Van 2001 tot 2020 was hij aangesloten bij House of Orange; een agentschap voor de beste stylisten, haar- en make-upartiesten in de creatieve sector. Vanuit dit agentschap werkte hij voor veel Nederlandse modeontwerpers en bladen, en voorzag hij modellen en BN’ers van het juiste kapsel.

In 2007 richt Van Berkel kapsalon Mogeen op, aan de Vijzelgracht in Amsterdam. Het is een van de meest innovatieve salons van Nederland.
Tevens is hij de assistent van drie verschillende haarstylisten in Parijs en Milaan geweest; Laurent Filepon, Jimmy Paul en Eugene Souleiman. Van Berkel is vier jaar lang ambassadeur van het bekende merk Sebastian.
In 2012 verkoopt hij zijn aandeel in Mogeen en gaat hij als creatief directeur aan de slag.

Vanaf 2016 gaat Siko van Berkel verder als freelance haarstylist en kapper. Zo werkt hij voor alle Nederlandse bladen, van Vogue en Glamour tot Elle en Nouveau. Zijn focus ligt op het knippen van BN’ers.

Bekende klanten

Inmiddels heeft er al een legio aan bekende sterren bij Van Berkel in de stoel gezeten, voor zowel shoots als knipbeurt:

 • Chantal Janzen
 • Ilse de Lange
 • Nikkie Plessen
 • André Hazes
 • Marco Borsato
 • Xander de Buisonje
 • Maan
 • Soundos El Ahmadi
 • Nico Verhoeven

  Ook werkte hij als Redken hairstylist en was hij chef de cabine voor de jubileumshow van modeontwerper Claes Iversen.

Prijzen

Siko van Berkel won drie Coiffeure Awards:

Sociale media

Instagram Siko van Berkel