Simon Koelstra

Specialisatie

Haarstylist Simon Koelstra is klassiek geschoold en staat bekend om zijn perfectionistische aanpak en geduld. Hij is een expert in technisch knippen: hij weet precies welke kniptechniek nodig is en welke impact iedere ‘knip’ op het haar heeft.

Bij hem staat de identiteit van de klant centraal: wie ben je, wat voor levensstijl heb je en wat voor kapsel past er bij jou? Dit jonge talent maakt graag de verbinding tussen haar en mode, om een totaalconcept neer te zetten.

Loopbaan

Koelstra is al vroeg bezig met het kappersvak. Op zijn veertiende begint hij al met het knippen van vrienden en zoekt hij op YouTube naar video’s over kniptechnieken.
In Meppel volgt hij de kappersopleiding tot junior haarstylist, waarna hij overstapt naar de praktijk. Hij loopt een jaar stage bij kapsalon Expressive Kappers in Drachten.

In 2014 start Simon Koelstra bij Kinki Kappers in Amsterdam, waar hij vijf jaar werkzaam is. In deze periode volgt hij veel trainingen en ontwikkelt hij zich tot gerenommeerd kapper.

Ook is hij de laatste twee jaar manager van de vestiging aan de Overtoom en geeft hij zelf trainingen aan twee Amsterdamse vestigingen van Kinki Kappers.
Zijn talent ontwikkelt hij verder tijdens een trainingsweek bij de Sassoon Hair Academy in Londen, waar hij zich verder specialiseert in technisch knippen. Hier leert hij verschillende kniptechnieken op topniveau.

Sinds oktober 2019 is Koelstra werkzaam bij Kapsalon in de Jordaan. Hij wordt getraind door Siko van Berkel.   

Sociale media

Instagram Simon Koelstra