Kamilia Homri

Specialisatie

Haarstylist Kamilia Homri is gespecialiseerd in knippen, maar ze kleurt ook. Haar talent zit in het creëren van een kapsel dat langdurig zijn model behoudt. De identiteit van de klant staat voor haar centraal: wie ben je, wat voor levensstijl heb je en hoe draag je je haar zelf? Bij iedere klant kijkt ze naar het volume en de structuur van het haar en de dagelijkse styling, en daar knipt ze op. Homri knipt op droog haar en is een expert in het knippen van krullen. Daarnaast geeft ze graag stylingadvies.

Loopbaan

Homri begon op haar vijftiende met de kappersopleiding in Rotterdam. Tijdens en na haar driejarige opleiding werkte ze vier dagen in de week bij verschillende salons.

Vanaf haar tweeëntwintigste werkt ze bij kapsalon Sjenkels in Rotterdam. In deze periode volgt ze veel trainingen en ontwikkelt ze verder zich tot gerenommeerd kapper. Zo is ze onderdeel van het creatieve team en wordt ze getraind door Siko van Berkel. Homri specialiseert zich in droog knippen, natuurlijk kleuren en andere kaptechnieken. Ze gaat regelmatig mee naar fotoshoots en video-opnames. Later gaat de haarstylist zelf ook trainingen geven in droog knippen en creatief knippen. Haar eigen talent ontwikkelt ze verder tijdens een training bij Mogeen Haarschool in Amsterdam. Homri gaat ook enkele keren mee naar Paris Fashion Week voor haarstylingklussen. Na zeven jaar verruilt ze Sjenkels voor de Amsterdamse kapsalon Le Souk.

Sinds juli 2020 werkt Homri bij Kapsalon in de Jordaan.